Tο έργο ενέπλεξε 25 εκπαιδευτικούς και 142 μαθητές, ηλικίας 15-62 ετών, από 8 σχολεία και 5 χώρες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και γνώσεων σχετικά με τη Μεσογειακή Διατροφή. Οι στόχοι ήταν να αναλυθεί ο ρόλος της τροφής στην πολιτιστική ταυτότητα και τη συνέχεια της κοινότητας και να αναδειχθεί η σημασία της διατροφής για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.
Ευθυγραμμισμένο με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και την αναγνώριση της Μεσογειακής Διατροφής από την UNESCO ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, το έργο περιλάμβανε εθνικές και διακρατικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας την έρευνα MedDiet Score, εξερευνώντας τη πολιτιστική σημασία της διατροφής, τα οφέλη για την υγεία και τις οικολογικές της πτυχές. Εκστρατείες, διαδικτυακές συναντήσεις για ανταλλαγή καλών πρακτικών, αξιολόγηση και διάδοση των τελικών προϊόντων (e-magazine, e-cookbook) ήταν επίσης μέρος του έργου.
Τελικά προϊόντα: