- να βελτιώσουν τις γνώσεις των μαθητών στη Χημεία, τη Βιολογία, την Τεχνολογία Τροφίμων, τα Αγγλικά και την Πληροφορική,
- να ενισχύουν την πρωτοβουλία και την ικανότητα των μαθητών να παρουσιάζουν ιδέες, προτάσεις και να θέτουν ερωτήματα,
- να βελτιώσουν τις διαπραγματευτικές δεξιότητες,
- να βελτιώσουν τις πρακτικές τους δεξιότητες κατά την εκτέλεση πειραμάτων,
- να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τα fake news, την αιμοφοβία, τα θρεπτικά συστατικά, τους αριθμούς Ε,
- να βελτιώσουν/ενισχύουν την κριτική τους σκέψη,
- να μάθουν πώς να προσδιορίζουν την αξιοπιστία των πηγών πληροφοριών στο Διαδίκτυο.






Chemophobia
Ως μέρος της δραστηριότητας, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παίξουν ένα online παιχνίδι.
Μέσα από το ρόλο ενός ατόμου που δημοσιεύει κείμενα στο Διαδίκτυο, έλεγξαν πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να διαδώσουν fake news.

Πρόσθετα Τροφίμων



Final product (ebook):
STEM Activities
Experiment Νο 1: Tea as an acid base indicator
Στόχος: Να μελετήσουμε τις αλλαγές που προκαλούνται στο χρώμα από την προσθήκη οξέων ή βάσεων σε διαφορετικούς τύπους τσαγιού.
Experiment Νο 2: Identification of tannins in black tea
Στόχος: Να μελετηθούν οι χρωματικές αλλαγές που υποδηλώνουν την παρουσία πολυφαινολών, στην προκειμένη περίπτωση ταννινών στο μαύρο τσάι.
Experiment Νο 3: Evidence of artificial (synthetic) colors in groceries
Σκοπός: Να ελεγχθεί η παρουσία τεχνητών (συνθετικών) χρωμάτων στα τρόφιμα.
Experiment No 4: determination of benzoic acid in soft beverages
Σκοπός του πειράματος: Να αποδείξουμε την παρουσία οργανικού συντηρητικού σε ποτά (χυμούς, αναψυκτικά).

Outdoor STEM Activities
Στα πλαίσια της STEM δραστηριότητας «Culinary Blossoms: Eat your flowers!» οι μαθητές επισκέφθηκαν υδροπονική καλλιέργεια βρώσιμων ανθέων στην περιοχή των Αχαρνών, δημιούργησαν και οι ίδιοι στο εργαστήριο σαλάτες με υλικά της επιλογής τους, υπολόγισαν την θρεπτική και θερμιδική τους αξία και διερεύνησαν στη βιβλιογραφία τα οφέλη για την υγεία από την ένταξη των εδώδιμων ανθέων στην διατροφή.
Final product of outdoor activities:

